Sound Check Herning Sound Check Herning
H E R N I N G | Musik specialforretning med cd, vinyl og dvd - med egen import
Forsiden | Om Sound Check | Medier | Rariteter | Find vej | Betaling/Levering | Kontakt

Om Sound Check...

Ham selv, Steffen Vester, i en noget yngre udgave...
Fra de første år i Hi-fi Centret,
Herning, ca. 1978

Forhistorien

"Ham selv" - Steffen Vester - er en gammel rotte i faget. Startede som mange unge i teenagealderen med videbegærligt at lytte til al ny musik, som radioen i starten af 70'erne diskede op med. Fik meget hurtigt en forkærlighed for rockmusikken, og den hjemlige pladesamling voksede hastigt.

Kom i 1976 i lære som radio/tv-sælger i en radioforretning med tilhørende pladeafdeling, nemlig Radio-Nyt i Bryggergade i Herning. Denne forretning blev siden opkøbt af Hi-fi Centret i Søndergade, hvor læretiden fortsattes.
Siden blev det til 2 1/2 år i Brande, først hos Brande Radio, derefter som bestyrer af Radio-Nyt i Storegade, inden turen gik tilbage til Herning i 1981.

Efter flere år i branchen, de fleste i Hi-fi Centret i Søndergade, stod det stadig mere klart at det var musikken, som var hovedinteressen. Derfor meldte trangen sig efterhånden til at stå på egne ben, og egen forretning blev en nødvendighed.

Steffen Vester foran butikken i Østergade
Sound Check i Østergade,
ca. sommeren 2000.

Sound Check åbner

Sound Check slog dørene op første gang i efteråret 1993 i de hyggelige gamle lokaler i Østergade 23 i en byens ældste bygninger fra 1800-tallet. Lokalet havde tidligere huset alle mulige former for forretninger, bl.a. en meget tidlig udgave af Hedebanken, der havde efterladt en fjerdedel af lokalet med en bankboks med jernarmerede betonmure så tykke, så datidens Bjørnebanden kunne bruge det meste af en nat på at forsøge at bryde igennem dem! Denne del blev også inddraget som butikslokale, og eftersom udvalget og mængden af musik var hurtigt voksende, blev der snart trangt i de små lokaler.

I foråret 2008 stod den gamle bygning sammen med nabobygningen for nedrivning, der skulle gives plads til det nye Mediehuset Herning Folkeblad - det var på tide at se sig om efter nye lokaler.

Sound Check i sin nuværende form på Ny Torv, Silkeborgvej 27B i Herning.
Sound Check på Ny Torv, 2009

Sound Check flytter

Nye lokaler blev fundet på Silkeborgvej 27 B - Ny Torv, i lokalet, der tidligere havde huset Byens Grønttorv. Pladsen var jo med tiden blevet noget trang i det gamle lokale i Østergade, så her var der betydelig mere albuerum og meget bedre adgangsforhold. Lige udenfor døren er der gratis parkeringsplads - uden lurende p-vagter.

Udbuddet i butikken er det samme som hidtil, blot er der nu meget mere plads at præsentere varerne på, men der er også kommet endnu flere spændende ting på hylderne efter flytningen.

Sound Check . Silkeborgvej 27 B - Ny Torv . 7400 Herning . Tlf. 97 211 811 . post@sound-check.dk